Svaz pekařů se rozšířil o nové členy

0
1
Low angle view of focused baker in mid 30s decorating fresh batch of vegan cupcakes in commercial kitchen.

Slovenský svaz pekařů, cukrářů a těstovinářů (SZPCC) bude zastupovat zájmy dalších 200 zaměstnanců v sektoru. Informoval o tom Milan Lapšanský, předseda SZPCC.

Řady svých členů svaz podle něj rozšířil o společnosti Tina Plus, Floril, Italskou pekárnu Bageta, MPC Cessi. Ty se zabývají produkcí různých výrobků od chleba, baget, těstovin, zákusků až po oplatky a do státního rozpočtu přispívají prostřednictvím daní a odvodů každoročně více než milionem eur.

„Naši vyjednávací sílu jsme zvýšili o společnosti, jejichž celkové roční tržby se spolu blíží hranici 20 milionů eur a zaměstnávají více než 200 lidí napříč Slovenskem. I nadále budeme aktivně komunikovat, jednat a v případě potřeby upozorňovat na nečinnost státu či politiků. Slovenským spotřebitelům totiž chceme nabízet kvalitní potraviny za přijatelné ceny as nízkou uhlíkovou stopou. To však za aktuálně rostoucích cen vstupů bez podpory státu a změn legislativy není možné,“ uvedl Lapšanský.

Portrait of young woman in apron with fresh bread looking at camera in the bakery shop

SZPCC sdružuje výrobce z celého Slovenska. Má téměř 500 členů od OSVČ až po velké pekárny ve všech regionech Slovenska. Členové svazu zaměstnávají více než 12.200 pracovníků.

Předchozí článekNálada německých spotřebitelů klesla na historické minimum
Další článekCeny průmyslových výrobců byly v květnu 2022 meziročně vyšší o 40,9 %